Към съдържанието
Личният блог на Лаврен Петров

19.09.2012

Ново менте на Цанко Лавренов „Неаполитанският залив с изглед към Везувий“ !

Неаполитанският Залив с изглед към Везувий, м.б., пл., 72,5/31,7 см (Според експерктките на ДХГ - Пловдив картината е на Цанко Лавренов))

За съжаление не е „новина“, че дами от изкуствоведското съсловие за пореден път „припознават“ някакъв странен сюжет като част от творчеството на голям български художник. С малко закъснение информирам любопитните ми читатели за „научната бомба“ на Светла Москова, подписала се като „експерт, изкуствовед, уредник“ и Вихра Григорова, подписала се като „експерт, художник, уредник“, и двете от ГХГ – Пловдив. Гореописаните дами преди месеци са направили „фундаментално откритие“ – картина на Цанко Лавренов „Неаполитанският залив с изглед към Везувий“!!!

Разбира се, по-лесно е да подмина подобни изяви с мълчание. Имам достатъчно приятни занимания и не търся конфронтация – нито с изкуствоведките, нито с разни торбалани, които разнасят ментета под път и над път. Но се питам какво ли ще се случи, ако замълча. Цанко Лавренов – художник с богато документирано творчество, е нагло фалшифициран! В Пловдив има постоянна експозиция с негови картини – под носа на двете „експертки“. Имат и телефоните на семейната фондация, за да се кунсултират за поредните си открития. Да – ама не. Те заявили, че ние от фондацията „Цанко Лавренов“ сме сертифицирали само нашите картини, а не чуждите. Нагла лъжа! Напълно безплатно издаваме съответните документи на всяка картина, която ни се предостави за експертиза. Последната подобна експертиза изготвихме за „Циганско село“, показана ни от Аукционна къща „Виктория“! Огорчението от ПОРЕДНОТО, повтарям ПОРЕДНОТО МЕНТЕ приписано на Лавренов е голямо. Жалко за двете „експертки“ и за липсата на акъл, да се забъркват в криминална дейност, каквато е продажбата на фалшиви картини!

Четете Москова и Григорова – моите думи са до тук!

СЕРТИФИКАТЪТ !

СЕРТИФИКАТЪТ - ГРЪБ

Прочети повече от Наследство

Сподели твоето мнение

(required)
(required)

Забележка: HTML е разрешен. Твоят мейл няма да бъде публикуван.

Абонирай се за коментарите