Към съдържанието
Личният блог на Лаврен Петров

11.03.2012

МЕНТЕТА НА ЦАНКО ЛАВРЕНОВ І (9 публикувани вече картини, които, според моето скромно мнение, не са рисувани от дядо ми)

Лаврен Петров

Лаврен Петров говори на откриване на изложба

Преди време започнах темата с думите: „От години пазарът на изкуството е залят от много фалшиви картини. Борба с пазара на ментетата в България не се води.“ Почти две години по-късно само мога да констатирам, че положението се влошава. Длъжен съм да проговоря пак за МЕНТЕТАТА НА ЦАНКО ЛАВРЕНОВ! Няма да правя пространни обяснения и пълни анализи. Ако някой ги потърси, ще ги получи съвсем безплатно и конкретно за всяка една творба в писмена форма. Ако тук се получи дискусия, също ще се впусна в подробности. За разлика от преди няма да назовавам имена, дори с инициали на замесени лица. Почти невъзможно е да се докаже съпричасност в тази криминална дейност. Не ми е и работа. Има компетентни органи. Акцентът ще е върху картините. Отново повдигам темата с нежелание, но с чувство за дълг, както към паметта на дядо ми и поругаването и копрометирането на творчеството му в наши дни, така и към страстта на всички ценители на изкуството, които не трябва да приемат подмяната на качествените оригинали – емблематични за националната ни история на изкуството – с МЕНТЕТА!

Ужасно ме боли, че добросъвестни и добронамерени ценители на изкуството купуват ментета, приписвани на известни български художници, от множество галерии и арт-дилъри, но няма какво да се направи. Ментетата подбиват цените на оригиналите и това руши бизнеса на честните търговци на картини. Менте-продавците много ме мразят! Тук е мястото да заявя, че някои продавачи не са компетентни – надценяват се и правят грешки, други обаче са откровенни измамници! Купувачите имат избор. Да купуват с официални документи на реални стойности от търговци, които са доказали качествата си и дори да допуснат грешка – да продадат фалшива картина, могат да върнат парите. Клиентите трябва единствено да се интересуват от това – да могат да си възстановят разходите! И още нещо много важно! Няма менте без сертификат от известен изкуствовед! Даже вече има „идентифицирани“ по Закона за културното наследство ментета на известни български художници! И отново ще повторя – Ценители на изкуството – купувайте само с документи и на реални стойности от коректни търговци или от частни лица – доказани автентични собственици! Това е гаранция за инвестициите!

Сега, конкретно по темата МЕНТЕТА НА ЦАНКО ЛАВРЕНОВ. В няколко публикации ще покажа известните ми МЕНТЕТА НА ЦАНКО ЛАВРЕНОВ. В този текст ще припомя вече скандално известните 9 МЕНТЕТА от предишни статии – шумно отразени в медиите. В друг текст ще „споделя“ с широката аудитория още МЕНТЕТА, някои от тях съм виждал преди години, други пък са съвсем „пресни“ и надявам се информацията за тях да помогне на потенциалните им купувачи да не се опарят!

И преди да разгледате прикачените по-долу МЕНТЕТА, Ви моля най-настоятелно – ако имате информация за съмнителни картини на Цанко Лавренов – споделете я. Ако купувате картина на Лавренов, можете да получите писмено становище относно автентичността й напълно безвъзмездно. Анонимността Ви е гарантирана.

Ето и 9-те скандално известни вече МЕНТЕТА НА ЦАНКО ЛАВРЕНОВ!

Натюрморт - фрезии и плодове, маслени бои, шперплат

Манастир, маслени бои, шперплат

Рилският манастир, маслени бои, картон

Цветя, маслени бои, картон

Планински пейзаж, маслени

Манастирът "Трескавец", маслени бои

Планински пейзаж, маслени бои

Натюрморт - плодове, маслени бои, картон

Натюрморт с разпилени плодове, маслени бои, картон

Прочети повече от Наследство

Сподели твоето мнение

(required)
(required)

Забележка: HTML е разрешен. Твоят мейл няма да бъде публикуван.

Абонирай се за коментарите