Към съдържанието
Личният блог на Лаврен Петров

07.11.2015

Коментар за ФРОНТ (front.bg): Родната полиция ни мрази!

Живея до Орлов мост. След 7 юни 1990 г. и големия милионен син митинг на надеждата, в който всички участвахме, не подкрепям нито едно от блокиранията през годините на възловото за града ни кръстовище.

Свободата да демонстрираш и да изразяваш позиции не ти дава право да парализираш придвижването на хората и да тероризираш всички софиянци.

Какво ли не сме виждали при Орлите.

Таксиметрови шофьори да ни блокират с колите си, всякакви цветове демонстранти, разбира се и футболни агитки. Кръстовището е идеално място за всякакви малки групи есктремисти, които искат да привлекат общественото внимание с блокаж и тормоз на стотици хиляди софиянци!

Сега при Орлите са полицаите.

Те не опазват реда, а всяват хаос и безредие. Повечето са едри и са организирани в група. На някои от блокираните шофьори им се приискваше да им посегнат, но не посмяха. Тази вечер само ги псуваха.

Социалните искания не могат да бъдат налагани от “пазители” на реда с хулигански прояви!

Наскоро отнеха имунитета на депутати, буйствали в центъра на града ни – ще ги съдят. Кой ще съди полицаите, които действат по подобен начин на “Орлов мост”, “Университета”, ул. “Раковски”, по пътищата на страната. Кой ще съди тези които заплашват с “арест” финансовия министър и пр.?

Искаме родната полиция да не ни мрази, а да ни пази. Не искаме тя да пази наркодилърите, автокрадците и търговците на плът.

Повечето бандити са известни и се разхождат на свобода. Нас не ни интересува “кой ги хваща и кой ги пуска”. Искаме да ги няма!  Искаме да плащаме на кадърни полицаи, които да се грижат за спокойствието и реда. Не ни трябват 60 000  и 30 000 стигат, но да са на улицата денонощно и да ни пазат, така както пазеха Орешарски! Смешно е да са необходими 50 души, министър, главен секретар и шеф на СДВР, за да се отведе 1 превъзбуден “професионален” артист, който пречи на репетициите на младите си колеги в театралната академия.

Смущаващо е 4 патрула да обуздават буйстващи младеж и девойка, нарущаващи нощната тишина.

Помним и “знакови” акции на маскирани командоси, като ареста на бивш министър в болнично заведение и поставянето му в унизителна ситуация, както и друг “удар” на подобно специализирано звено, при който са натръшкани на земята семейство възрастни “контрабандисти” заловени с 3 стека цигари.

Колко пък са случаите на полицейско насилие през годините, които сме виждали и за които сме чували по-добре да не говорим.

Обикновено това се случва с обезвредени и невъоръжени лица, които вече са с белезници.

Оправдания от рода “поне да го набием – утре ще го пуснат” не са приемливи за никого. Униформата и носенето на оръжие те задължават, а не те освобождават от отговорност. Изисква се хладен ум, сдържаност и умения, за да може пагонът да се носи с чест.

Няма гражданин, който да подкрепя “правото” на полицаите да прибират 20 заплати при напускане на системата на МВР.

Разбира се, няма гражданин, който да не подкрепя запазването и дори увеличаването на заплатите на служителите на МВР, които са на улицата или на границата и съвестно си вършат задълженията.

Вкопчени в привилегии “блюстители на реда” не ни трябват, нека да напускат.

Наскоро един приятел, бивш полицай, облажил се вече с 20-те заплати ми обърна внимание на следното. Почти няма случаи на уволнени началници от системата на МВР, дори много сгафилите обикновено се преназначават на друга работа!?

И накрая един риторичен въпрос. Защо повечето мутри са бивши или настоящи ченгета?

Когато вчера гледах  едри мъже без опознавателни знаци, вероятно въоръжени, да окупират града ни наистина се уплаших.

Така не можем да живеем.

АВТОР: Лаврен ПЕТРОВ

Прочети повече от Лични

Сподели твоето мнение

(required)
(required)

Забележка: HTML е разрешен. Твоят мейл няма да бъде публикуван.

Абонирай се за коментарите